Νεφρολιθίαση (Πέτρα στα Νεφρά)

Πως εμφανίζεται η νεφρολιθίαση;

Παρουσία λίθων στους νεφρούς είναι πολύ συχνό φαινόμενο ,που μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στην πλάτη, στις πλευρές και κατά τη διάρκεια της ούρησης.

Πως προκαλείται;

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες της δημιουργίας λίθων στους νεφρούς, όπως κληρονομικές διαταραχές που προκαλούν αυξημένη απορρόφηση ασβεστίου από τις τροφές , λοιμώξεις του ουροποιητικού ή κάθε είδους απόφραξη του ουροποιητικού.

Πως αντιμετωπίζεται;

Μερικές φορές, τα φάρμακα και η διατροφή μπορούν να βοηθήσουν να αποτραπεί η υποτροπή ή ο σχηματισμός λίθων. Σε περιπτώσεις όπου οι πέτρες είναι πολύ μεγάλες για να αποβληθούν με την ούρηση, θεραπείες μπορούν να γίνουν για να αφαιρέθούν ή να σπάσουν σε μικρά κομμάτια ώστε να να αποβληθούν με την ούρηση.

Τι είναι οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος;

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος εμφανίζονται όταν μικρόβια εισέλθουν στο ουροποιητικό σύστημα και προκαλούν συμπτώματα όπως πόνος και / ή κάψιμο κατά την ούρηση και πιο συχνή ανάγκη για ούρηση. Αυτές οι λοιμώξεις πιο συχνά επηρεάζoυν την ουροδόχο κύστη, αλλά μερικές φορές μπορεί να εξαπλωθούν στα νεφρά και να προκαλέσουν πυρετό και πόνο στην πλάτη.

Οι νεφροί μπορεί να αποκτήσουν προβλήματα από τη χρήση φαρμάκων;

Φάρμακα και τοξίνες μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στα νεφρά. Χρησιμοποιώντας μεγάλο αριθμό αναλγητικών χωρίς συνταγή ή άδεια ιατρού για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι επιβλαβής για τα νεφρά. Ορισμένα άλλα φάρμακα, τοξίνες, τα φυτοφάρμακα και ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη και το κρακ μπορούν επίσης να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά.

Για περισσότερες Πληροφορίες και Ραντεβού επικοινωνήστε με τον Ιατρό.